Jsou zahraniční dezerty stejně dobré, jako ty české?

Italian Food, Tiramisu, Italian, Food, Cake, Dessert

České dezerty si doma zvládne upéct každý. Na ty zahraniční si už troufne málokdo. Podstatné je najít si správný recept, díky kterému vykouzlíte recept, jako od babičky.

Čokoládová láva

Někdy tenhle dezert najdete pod jiným názvem, třeba čokoládový fondán nebo dortík s tekutým vnitřkem. Vzhledově vypadá nenápadně, ale vnitřek dezertu na vás udělá ten správný dojem. Správně udělaný čokoládový dortík se po rozkrojení rozteče na vašem talíři. Někoho může překvapit, že je dezert mnohdy teplý. Hodí se skvěle s vanilkovou zmrzlinou nebo ovocným přelivem.

Italské tiramisu

Dalším chutným dezertem je tiramisu, která se připravuje ze sýru mascarpone. Ten se vyšlehá se žloutky a cukrem. Tahle směs se potom v dezertě střídá s piškoty, které jsou namočené v kávě. Hotový dezert posypeme kakaem a necháme v lednici několik hodin odležet. K servírování dezertu můžete použít čokoládu nebo ovoce. Skvěle se hodí k vaší oblíbené kávě.